TILBAKE TIL UTSTILLINGER

FORRIGE UTSTILLING
| NESTE UTSTILLING

Pushwagner

Velkommen til åpning av salgsutstilling Søndag 6.September klokka 14 hos Studio Hugo Opdal - Flø
 
Utstillingen ved Studio Hugo Opdal  viser et tverrsnitt av den eksentriske kunstnerens virke gjennom grafiske arbeider, håndkolorerte trykk.

75 år gamle Pushwagner, aka Terje Brofors, har vært en markant stemme i Norsk kunstliv helt siden hans «gjennombruddsutstilling» på Henie Onstad i 19?81 - med serien «En dag i familien Manns liv». Han er en av Norges få internasjonale eksponenter for popart, og regnes som en av Norges viktigste kunstnere i nyere tid.

Pushwagners andre gjennombrudd kom i 2008. En fornyet interesse for kunsten hans, brakte han til den femte Berlin-biennalen og den 16. biennalen i Sydney. I Berlin ble for første gang et av hans hovedarbeider, «Soft City» vist for offentligheten. Et verk som han regnet som tapt, inntil det ble funnet igjen i seilbåten til hans mangeårige samarbeidspartner, forfatteren Axel Jensen.

Soft City er en episk satire over kapitalismen og livet i en moderne metropolis skapt i London og Oslo mellom 1969 og 1976. Pushwagner sier selv om dette verket at: «Dersom foreldrene i «Soft City» hadde våknet av transen, ville de sluppet barna ut av lekegrinden og latt dem leve. Lekegrinden er selve gitteret»

Utstillingen er støttet av generalsponsor Sparebanken Møre.

Foto credits: Petter Mejlænder / Magikon forlag