TILBAKE TIL UTSTILLINGER

FORRIGE UTSTILLING
| NESTE UTSTILLING

Sverre Bjertnes-Kenneth Blom-Vibeke Slyngstad

Gruppe-utstilling

Slyngstad, Blom og Bjertnæs stiller ut sammen

Studio Hugo Opdal presenterer verk fra hele tre av Norges ypperste billedkunstnere i en og samme utstilling.

Kunstgalleriet Studio Hugo Opdal på Flø inviterer til salgsutstilling med nye verk av Vibeke Slyngstad, Sverre Bjertnæs og Kenneth Blom. Utstillingen åpner søndag 24. april kl. 14 og varer til og med 15. mai. Åpent søndager kl. 12-17.  

Vibeke Slyngstad (47) er født og oppvokst i Ålesund, og stiller nå ut på «hjemmebane» på Sunnmøre for første gang siden 2004. Kunstneren deltar på utstillingen og med seg til Flø har hun seks oljemalerier på lerret (størrelser fra 60 x 90 til 100 x 140 cm.).

Kunstneren har en særegen signatur gjerne med moderne figurative motiver i lyse delikate farger, hvor naturen er med i bildet. Hun er fortsatt tro mot sitt prosjekt, men de arkitektoniske grepene hun ofte har tatt tidligere, er ikke lenger like sentrale. Slyngstad bor i Oslo, og er utdanna i Østerrike og ved kunstakademiet i Oslo. Da hun i 2009 var representert ved Veneziabiennalen, var det første gang siden 1980-tallet et norsk maleri var stilt ut her. Biennalen hvor kunstnerduoen Elmgreen & Dragset valgte ut verkene, ble svært godt mottatt.

Sverre Bjertnæs (40) regnes for å være helt i toppskiktet blant dagens norske samtidskunstnere og har de siste årene solgt for millionbeløp - gjerne før utstillingene har åpnet. Bjertnæs har de siste årene gitt seg selv friere tøyler og åpnet for en rik produksjon basert på den klassiske teknikken han først ble kjent for.

Bjertnæs stiller ut to oljemalerier (størrelse ca. 160x100 og 140x100 cm) på lerret. Bildene har en personlig innfallsvinkel med motiv av hans kone. Med på utstillingen er også bronseskulpturen, «Skogen trekker seg tilbake». Skulptur er noe kunstneren har begynte å jobbe med de siste årene, og denne ble laget i fjor.

Kenneth Blom (49) har gjort seg bemerket som billedkunstner både i Europa, New York og Hong Kong - og var den første norske samtidskunstneren som ble presentert på Sotheby’s i London. Han stiller også ut ved Maerz contemporary i Berlin nå i april.

Bloms bilder har gjerne lyse stemninger og samtidig noe foruroligende dystert ved seg, med motiv fra landskap eller arkitektur gjerne befolket av bare en eller to enkle figurer. Kunstneren plasserer seg i grenselandet mellom den figurative og abstrakte tradisjonen. Ved Studio Hugo Opdal stiller Blom ut fire malerier på lerret (størrelse fra 90 x 100 til 130 x 150 cm.), som alle er laget i løpet av det siste året.