Go with the Flø

Verdens beste kunstival

Play
Play
Play
Play
Under 'Go with the Flø', forvandles den lille bygda Flø til en møteplass for kunst, musikk, mote og moro. Kunstivalen arrangeres i samarbeid med innbyggerene på Flø.

Velkommen til Go With the Flø 2017 

ÅPENT OGSÅ LØRDAG-SØNDAG-16-17 OG 23-24 SEPTEMBER

Mer kunst, musikk og moro på Flø!

Yves Scherer er årets kunstner og Mariann Rosa spiller musikk under Go With the Flø 2017.

Velkommen til salgsutstilling og kunstival søndag 10. september kl. 14-16 (merk tidspunkt). Kunstneren Yves Scherer deltar ved åpningen.

Fotografier av filmstjerna Emma Watson får nytt liv når kunstgalleriet Studio Hugo Opdal og bygdefolket på Flø inviterer til Go With the Flø søndag 10. september. Dette er 8. gang denne krysningen av en tradisjonell bygdedag og kunstfestival arrangeres i Ulstein-bygda Flø.
– Det er stor stas å invitere til verdens minste og beste kunstival i bygda med mindre enn 200 innbyggere, sier gallerist Hugo Opdal.

Årets kunstner er Yves Scherer fra Sveits (født 11. desember 1987). Utstillingen «The Brightest Witch of Her Age» består blant annet av en skulptur og serie bilder av skuespillerinnen Emma Watson. Den New York-bosatte kunstneren har også tidligere brukt Hollywood-stjernen som motiv i sin kunst i alt fra installasjoner og skulpturer til audiovisuelle kollasjer og bilder. Bildene til utstillingen på Flø er satt sammen av ulike fotografier ved såkalt lentikulært trykk som gjør at motivet forandrer seg med synsvinkelen. Slike «flimrebilder» har vært populære på suvenirer og gratulasjonskort.
Scherer kom tidligere i år på Forbes sin prestisjetunge liste over 30 unge kunstnere de hadde størst tro på. 29-åringen gikk ut fra Royal College of Art i London i 2014 og har de siste årene blant annet stilt ut i Miami, Los Angeles og København. Utstillingen ved galleriet i den tidligere bygdeskolen på Flø, vil stå til 1. oktober.
Mariann Rosa kommer til årets Go With the Flø for å snurre plater ved galleriet. Den fargerike og energiske artisten er stadig i studio for å spille inn musikk, samtidig som hun pleier DJ-karrieren. Mariann - med det offisielle etternavnet Thomassen, var gjennom ti år vokalist og frontfigur i bandet Surferosa, og har de siste årene spilt på festivaler og klubbkonserter.

I år kan besøkende på Go With the Flø konkurrere i rundeballemaling, familiesporløp og annen moro. Det blir også mulig å teste yoga med Yogano og selvsagt blir det traktorturer for de minste. I gymsalen ved Flø-skulen blir det kreativt verksted og matservering ved bygdefolket. Inngang og parkering er gratis.
Studio Hugo Opdal ligger i Ulstein kommune. Galleriet åpnet i 2007 og har med sitt «umulige» bygdeprosjekt tiltrukket seg kunstnere av nasjonalt og internasjonalt format. Kunstivalen Go With the Flø er i år et samarbeid mellom Studio Hugo Opdal, Rod Bianco i Oslo og bygdefolket på Flø. Elmgreen & Dragset, Bjarne Melgaard og Damien Hirst er blant kunstnerne som har stilt ut under arrangementet siden «debutåret» 2010. 

 

Hver sommer inviterer Studio Hugo Opdal til gøy på landet med kunstivalen Go With the Flø. Her møtes kunst, musikk og mote i en krysning mellom kunstfestival og bygdedager. Kunstivalen ble arrangert første gang i 2010. Siden da har publikum fått oppleve utstillinger med verk fra etablerte internasjonale kunstnere som Damien Hirst, Peter Blake og Sarah Lucas - side om side med våre fremste norske kunstnere.

I tillegg til kunstneriske godbiter av ypperste klasse - byr Go With the Flø på gratis aktiviteter for barn i alle aldre - som skattejakt i fjøra, kunstverksted og klovneundervisning. Verdens råeste balansekunstner, en velholdt samling veterantraktorer og Flø-fanfare fra verdens største mobile horn er andre gode minner for de flere tusen menneskene som har besøkt oss.

Intimkonsertene i det tradisjonsrike forsamlingshuset Vonheim har akustikk verdig et gammelt kirkebygg, og her har blant andre artister som Robyn Hitchcock, Bendik Giske, Moddy, Lowell og Magne Furuholmen stått på scenen.

Den nedlagte skolen i bygda byr på andre muligheter. Verdensstjernene i kunstnerkollektivet Apparatjik tok med seg sin spesiallagde høyteknologiske kube og spilte sin andre konsert noensinne her.

Andre høydepunkter er Jonas Bjerre og Agnete Hegelund sin musikalske animasjonsfilm «This Place Is Not a Place», og da brødrene Nils og Sven Voelker inntok bygningen med installasjonene «Haven’t Seen Myself in Ages» og «Twenty Eight».

Bygdefolket serverer god mat - og Flø Feriesenter fungerer som kunstivalcamp.

Velkommen til høstens gladeste eventyr på Flø!

Arkiv | Relaterte utstillinger

Bjarne Melgaard

Utstillinger

2015 →

Go With the Flø - 2014

Utstillinger

2014 →

Bjarne Melgaard

Utstillinger

2014 →

Go With the Flø - 2013

Utstillinger

2013 →