Go with the Flø

Verdens beste kunstival

Play
Play
Play
Play
Under 'Go with the Flø', forvandles den lille bygda Flø til en møteplass for kunst, musikk, mote og moro. Kunstivalen arrangeres i samarbeid med innbyggerene på Flø.

Velkommen til Go With the Flø 2016 - 4 september

 

Go With the Flø 2016 blir ungt, spenstig og lekent. Programmet begynner å ta form, og inneholder fremadstormende kunstnere, urban action-sport og dansbare rytmer.

Go With the Flø er en slags krysning av kunstfestival og bygdedager, og inviterer for sjuende året små og store til en magisk opplevelse i bygda Flø. I år prøver verdens minste og beste kunstival noe nytt: For første gang arrangeres Go With the Flø på seinsommeren - søndag 4. september.

I galleriet Studio Hugo Opdal blir det utstilling med en håndfull unge kunstnere. Etter å ha stilt ut verdensstjerner som Elmgreen & Dragset, Bjarne Melgaard og Damien Hirst, går Go With the Flø motsatt vei og stiller ut framtidas kunsttjerner. Du har kanskje aldri har hørt om de før – men vårt tips er at det kommer du til å gjøre! 

 

– Det kan være vanskelig å få en plass på veggene hos anerkjente gallerier i dag. Derfor føles det bra å gi sjansen til unge kunstnere. Vi håper det er interessant for publikum å se ubeskrevne kunstnere, som likevel fortjener oppmerksomhet. Kanskje finner publikum noen å følge videre i karrieren, sier gallerist Hugo Opdal. 

 

Utstillingen er satt sammen av Martin Schreiner, som selv har to separatutstillinger bak seg. Schreiner jobber hovedsakelig med tegning, og har i flere år vært assistent hos Sverre Bjærtnes. Utstillingen vil ha en klar sentimental side, med verk som har base i håndverk.

 

Parkour-stjernen Amadei Weiland kommer til Go With the Flø med halsbrekkende sprell og workshop for de yngste. Mannen som går under tilnavnet «Urban Amadei», er blant verdens fremste utøvere i den unge sporten som går ut på å forsere ulike hinder uten annen hjelp enn spenst og muskelstyrke. Vi tror 26-åringen som blant annet har sikret seg en plass i Guinness, kommer til å ta pusten fra de fleste.

Kunstgalleriet ligger i den nedlagte skolen i bygda. Gymsalen er tidligere brukt til kino, konserter og kunstinstallasjoner. I år blir det snurret dansbar musikk når publikum møter et velkjent konsept i ny drakt. ­­­­Go With the Flø er et samarbeid mellom Studio Hugo Opdal og bygdefolket på Flø.

 

 

 

Hver sommer inviterer Studio Hugo Opdal til gøy på landet med kunstivalen Go With the Flø. Her møtes kunst, musikk og mote i en krysning mellom kunstfestival og bygdedager. Kunstivalen ble arrangert første gang i 2010. Siden da har publikum fått oppleve utstillinger med verk fra etablerte internasjonale kunstnere som Damien Hirst, Peter Blake og Sarah Lucas - side om side med våre fremste norske kunstnere.

I tillegg til kunstneriske godbiter av ypperste klasse - byr Go With the Flø på gratis aktiviteter for barn i alle aldre - som skattejakt i fjøra, kunstverksted og klovneundervisning. Verdens råeste balansekunstner, en velholdt samling veterantraktorer og Flø-fanfare fra verdens største mobile horn er andre gode minner for de flere tusen menneskene som har besøkt oss.

Intimkonsertene i det tradisjonsrike forsamlingshuset Vonheim har akustikk verdig et gammelt kirkebygg, og her har blant andre artister som Robyn Hitchcock, Bendik Giske, Moddy, Lowell og Magne Furuholmen stått på scenen.

Den nedlagte skolen i bygda byr på andre muligheter. Verdensstjernene i kunstnerkollektivet Apparatjik tok med seg sin spesiallagde høyteknologiske kube og spilte sin andre konsert noensinne her.

Andre høydepunkter er Jonas Bjerre og Agnete Hegelund sin musikalske animasjonsfilm «This Place Is Not a Place», og da brødrene Nils og Sven Voelker inntok bygningen med installasjonene «Haven’t Seen Myself in Ages» og «Twenty Eight».

Bygdefolket serverer god mat - og Flø Feriesenter fungerer som kunstivalcamp.

Velkommen til høstens gladeste eventyr på Flø!

Arkiv | Relaterte utstillinger

Bjarne Melgaard

Utstillinger

2015 →

Go With the Flø - 2014

Utstillinger

2014 →

Bjarne Melgaard

Utstillinger

2014 →

Go With the Flø - 2013

Utstillinger

2013 →